Aanmelden bij zorgboerderij Ons Thuis

Wanneer dagbesteding overwogen wordt is het belangrijk dat er een goed gevoel is bij de zorgboerderij. Het is voor iedereen even ‘wennen’ zowel voor de toekomstige deelnemer als voor de mantelzorger(s). Wanneer u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen. Wij vinden het belangrijk om allereerst een oriënterend gesprek te voeren en een rondleiding te geven. Tijdens dit gesprek zullen al vele onderwerpen en eventuele vragen vanuit uw kant aan bod komen. Wanneer hier behoefte aan is kan er altijd een proefdag meegelopen worden. Op deze dag kan de toekomstige deelnemer ervaren hoe de dagelijkse gang van zaken is op onze zorgboerderij.

Kennismaken

Nieuwsgierig geworden naar Zorgboerderij Ons Thuis dan ben je van harte welkom.
Neem contact op en we maken graag een afspraak waarin we je een rondleiding geven en uitleggen hoe wij werken.

Indicatie

Het is belangrijk om een indicatie te hebben voor dagbesteding. U kunt hiervoor terecht bij uw gemeente, casemanager, huisarts of mantelzorgmakelaar. Iedere gemeente heeft een WMO afdeling (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Wanneer de indicatie afgegeven is, kan er gebruik gemaakt gaan worden van een dagbesteding. 

Wanneer er meer zorg nodig is (bv ook thuiszorg), dan kan er soms aangeraden worden om een indicatie vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg) aan te vragen. 

U kunt bij zorgboerderij Ons Thuis terecht met een WMO of WLZ indicatie. Er bestaat ook de mogelijkheid om particuliere zorg in de vorm van dagbesteding in te kopen.  

Vervoer

Op de zorgboerderij verzorgen wij ons eigen vervoer. Wanneer u een indicatie voor dagbesteding heeft met vervoer kunt u hier gebruik van maken. Doordat we vaste chauffeurs hebben heeft het thuisfront steeds een vast gezicht bij het ophaal en breng moment. Op deze manier kan er eenvoudig gecommuniceerd worden over eventuele bijzonderheden die spelen.

Eigen bijdrage

Iedereen betaalt een eigen bijdrage voor dagbesteding, dit is voor iedereen specifiek en wordt geregeld met de gemeente of het zorgkantoor. Voor de maaltijden vragen wij een bijdrage, dit wordt van te voren afgesproken. Daarnaast komen er voor de dagbesteding geen extra kosten bij op onze zorgboerderij.